Saturday, June 23, 2012

Video : Kesan Rumah Hijau | Apakah Punca & Bagaimana Mengatasinya?


Kredit buat  affatixora

Hak Cipta Terpelihara SK Nong Chik, Johor Bahru. Video ini diterbitkan khas bagi Pertandingan Kreatif, Sains dan Matematik Peringkat Kebangsaan 2011 anjuran Institut Terjemahan Negara Malaysia. Ia juga boleh dijadikan bahan pengajaran dan pembelajaran didalam kelas bagi mata pelajaran Sains dan Kajian Tempatan Sekolah Rendah. Video ini telah mendapat Tempat Ketiga di dalam pertandingan tersebut.

Video : Sistem Suria


Kredit buat nozoh2

 Ini adalah sebuah karya videografi pendidikan bertajuk "Sistem Suria" oleh kumpulan Red Giant dari Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Kertas (SuTAS) untuk Pertandingan Kreatif Sains dan Matematik Kebangsaan 2011 anjuran Institut Terjemahan Negara Malaysia (ITNM). Kredit adaptasi kepada buku Sistem Suria, Sistem Suria dan Alam Semesta, Bintang dan Planet, Adakah Matahari Akan Padam?, Angkasa Lepas dan Perbalahan Hebat Dalam Sains terbitan ITNM. Ianya adalah karya asli dari produksi sendiri tanpa sebarang saduran bahan-bahan dari luar selain daripada yang diisytiharkan. Oleh itu semua hak cipta adalah terpelihara © Red Giant SuTAS. Pasukan produksi terdiri daripada Amerizuan Adzian, Azrul Fakry Rapiza, Akmal Zulkifli dan Ikmal Jamaludin.

Video : Bumi Kita Tanggungjawab KitaKredit buat 104neon 

Video ini khas untuk Pertandingan Kreatif Sains dan Matematik Kebangsaan 2011 anjuran Institut Terjemahan Negara Malaysia (ITNM).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang

 
 
Blogger Templates